Környezetvédelmi termékdíj beállítása

<< Kattintson a Tartalomjegyzék megjelenítéséhez >>

Navigáció: Első lépések, gyakorlati útmutatók >

Környezetvédelmi termékdíj beállítása

A környezetvédelmi termékdíj pontos beállítása megkönnyíti a bizonylat kiállítását, ezért érdemes az alábbi lépéseket elvégezni!
A folyamatot két fő lépésre bonthatjuk:

a használni kívánt termékdíjakat rögzítjük, majd

a rögzített termékdíjakat árunként beállítjuk

Termékdíjak rögzítése

Először fel kell vennünk azokat a termékdíjakat, melyeket később beállítunk a termékekhez. A Navigációs pulton, a Törzsadatok kategóriából az Egyéb csoportban válasszuk ki a Környezetvédelmi termékdíj opciót.

A Kezdőlap eszköztáron lévő Új gombbal adhatjuk hozzá a termékdíjat. A megjelenő szerkesztőablakban a termékdíj Megnevezését, valamint KT/CSK kódját kötelező kitölteni. A Termékdíj értékét Ft/kg értékben adjuk meg! Négy tizedesig lehet beírni az értéket. A Leírás megadása nem kötelező, csupán adminisztrációs célokat szolgál.

Miután végeztünk, az eszköztáron lévő Mentés gombok egyikével rögzíthetjük az adatokat.

Termékdíjak beállítása az árukhoz

Miután rögzítettük a termékdíjakat a programban, nyissunk meg egy terméket! Ezt a Navigációs pulton, a Törzsadatok kategóriából, az Áruk csoportban lévő Árura kattintva tehetjük meg. A listás áttekintőben kattintsunk duplán az egyik termékre (vagy újat is létrehozhatunk, ha még nem lenne), majd a megnyíló áruszerkesztőben válasszuk a Környezetvédelmi termékdíj fület!

A listás áttekintő eszköztárának bal sarkában lévő Új gombra kattintva jelenik meg az ablak, ahol választhatunk a rögzített termékdíjak közül, majd ezután írjuk be a termékdíjra vonatkozó mennyiséget, és a Ft/kg értékét.

Az eszköztáron lévő Mentés gombok egyikével rögzíthetjük a paramétereket a termékhez, amit szintén ne felejtsünk el menteni!