Legtöbbet eladott áruk listája

<< Kattintson a Tartalomjegyzék megjelenítéséhez >>

Navigáció: Tippek, trükkök a hatékonyabb használathoz >

Legtöbbet eladott áruk listája

A listás áttekintők előnye, hogy rugalmasan kezelhetők, szűrhetők, csoportosíthatók, tehát egyedi lekérdezések készítésére is használhatók. Az alábbi példánkban megtudhatjuk, hogy melyik áruból adtuk el a legtöbbet. Ehhez az Információs központban lévő Számlák tételsorainak listája kimutatást használjuk fel, mert ebben már a legtöbb szükséges információ megtalálható.

1.Nyissuk meg a Számlák tételsorainak listája kimutatást!

2.az 1. megnevezés oszlop fejlécét bal egérrel fogjuk meg és húzzuk bele a Csoportosító mezőbe, vagy jobb egérrel kattintsunk a fejlécre és válasszuk a menüből a Csoportosítást.

3.Miután a név alapján létrejöttek a csoportok, húzzuk az egeret a Csoportosító mezőben lévő 1. megnevezés fejlécre.  A jobb felső sarkában megjelenik egy kis szűrő ikon. Erre jobb egérgombbal kattintsunk, és válasszuk a Csoport-összeg szerkesztőt!

4.A listából keressük ki a Mennyiséget, kattintsunk rá bal egérgombbal. Pipáljuk be a mellette lévő műveletek közül az Összeget, majd nyomjuk meg az Ok gombot!

5.Ahhoz, hogy a lista tetején lássuk a legtöbbet eladott árut, ismét húzzuk az egeret a Csoportosító mezőben lévő 1. megnevezés fejlécre, majd a szűrő ikonon ismét kattintsunk a jobb egérgombbal! A megjelenő menüben a Rendezés összeg szerint lehetőségei közül bal egérgombbal kattintsunk az 'Összeg / Mennyiség' - Rendezés, csökkenő opcióra!

Elkészültünk, a lista tetejére került az az áru, amiből a legtöbbet adtuk el.

A fenti példához hasonló, egyedi kimutatást mutatunk be az alábbi videóban: