Több áttekintő használata egy Munkaablakban

<< Kattintson a Tartalomjegyzék megjelenítéséhez >>

Navigáció: Tippek, trükkök >

Több áttekintő használata egy Munkaablakban

Ha nagyfelbontású (pl. 1920x1080, azaz FullHD) monitoron dolgozunk, lehetőség van arra, hogy a Munkaablakban egyszerre több áttekintő adatait is lássuk. Például egyidőben a partnereket, árukat és számlákat vagy a számlák és szállítólevelek áttekintőit. A variációk végtelenek és a monitorunk szélessége szab határt. A művelethez csak a bal egérgombot használjuk és nagy ügyességre lesz szükség!

Nyissuk meg két áttekintőt, melynek az adatait egymás mellett szeretnénk látni, például a Számlák és Áru áttekintőket.

A Munkaablak felső részében láthatók az áttekintők fülei. Bal egérrel fogjuk meg a másodikat, és húzzuk el a helyéről, de ne engedjük el, amíg nem látjuk meg a képernyő közepén lévő, rendezést segítő ikonokat. Az egyikre húzzuk rá (de ne a középsőre!), és amikor az ikon aktívvá válik, akkor engedjük el az ablakot.

A bal vagy jobb oldali elrendezést javaslunk, a felső és alsó esetében a listáknak kis hely maradhat (a legtöbb monitor szélesebb, mint magasabb).

Az újabb áttekintő mindig a legutoljára megnyitott lap mellett nyílik meg, amit szintén elrendezhetünk az előzőhöz hasonló pozícióba. Vegyes elrendezést nem használhatunk (például az egyik ablak alulra, a másik jobbra vagy balra), csak azonos irányú elrendezésbe tehetjük a későbbi áttekintő ablakokat (tehát egymás mellé vagy egymás alá).

Az áttekintők egyszerű bezárásával visszatérhetünk az eredeti, egyablakos elrendezéshez.

Ne felejtsük el, hogy az áttekintők frissítése nem automatikus, tehát ha az ablakok között váltunk, és aktuális adatokat szeretnénk látni, akkor a Kezdőlap eszköztáron lévő Frissít gombot nyomjuk meg!