Áru adatok importálása Excel fájlból

<< Kattintson a Tartalomjegyzék megjelenítéséhez >>

Navigáció: Program menüpontjai (Navigációs pult) > Beállítások > Import-export műveletek >

Áru adatok importálása Excel fájlból

A funkció segítségével egy előre megformázott és feltöltött Excel fájlból olvashatjuk be az áruadatokat.

Fontos, hogy az Excel fájl felépítése (tehát az oszlopok neve és sorrendje) ne változzon a kitöltés során, valamint másféle elrendezésű vagy korábbi verziójú fájlt sem tudunk beolvastatni a programmal.

Készlet modul megléte esetén figyelni kell a gyári számos és adagszámos termékekre, mert ilyen áruk nem importálhatók Excelből az adatbázisba!

A kitöltendő fájl alapértelmezés szerint a telepítési hely Dokumentumok mappájában érhető el REVOL_Express_aru_import.xls néven.

Az áruimportálási funkciót a Beállítások csoport Import-export műveletek kategóriájában találjuk, Áru adatok importálása Excel fájlból néven.

Kattintson ide a nagyobb méret megjelenítéséhez!

A megjelenő ablakban az alábbi mezőket találjuk:

Excel fájl: miután kitöltöttük az Excel állományt, itt tallózhatjuk be. A kiírt útvonal ellenére a három pontos gombbal be kell tallóznunk az állományt, hogy a program a háttérben beolvashassa a fájlt.

Azonos árunév esetén felülírás: a program feltételezi az egyedi névválasztást, ezért ez az opció alapértelmezés szerint van kapcsolva.

Mennyiségi mértékegységek és váltószámok felülírása: az Excel kitöltésekor megadhatunk saját mértékegységeket és ezek közti váltószámot is, ezért ez az opció alapértelmezés szerint be van kapcsolva.

A paraméterek beállítása után nyomjuk meg a Kezdőlap eszköztáron lévő Import gombot! A művelet sikerességéről visszajelzést kapunk, illetve naplófájl is készül az importált Excel fájl mellé.