Bizonylat sablon

<< Kattintson a Tartalomjegyzék megjelenítéséhez >>

Navigáció: Program funkciói (Navigációs pult) > Beállítások > Sablon beállítások >

Bizonylat sablon

A Bizonylat sablon listás áttekintőben láthatjuk azokat a sablonokat, melyek telepítve vannak a programban. A sablonok paraméterei egyenként állíthatók, mint céglogó, a tizedes helyiértékek, vagy az aláírások, állandó megjegyzések.

Az alábbi, rövid videónkban megtekintheti a sablonok kezelését, beállításait:

Az alábbi ablakot láthatjuk a Bizonylat sablonok esetén:

Kattintson ide a nagyobb méret megjelenítéséhez!

Sablon paramétereinek módosítása

Kattintsunk az egyik sablonon (például Számla) duplán! Ekkor új lapon/oldalon nyílnak meg a sablonhoz tartozó paraméterek, melyek az alábbiak:

Kattintson ide a nagyobb méret megjelenítéséhez!

Adat típus: nem, módosítható, információs jelleggel látható, hogy az aktuális sablon milyen adatbeviteli típushoz tartozik.

Sablon típus: nem módosítható, láthatjuk, milyen típusba tartozik a sablon.

Alapértelmezett nyomtatási példányszám: megadhatjuk, hogy bizonylatrögzítéskor ezt a típusú sablont hány példányban szeretnénk alapértelmezés szerint nyomtatni. Figyelem: ez az érték felülírja a Bizonylat típusnál megadott nyomtatási példányszámot!

Mennyiségi egység tizedes helyiértéke: megadhatjuk, hogy a sablonon hány tizedes helyiérték látszódjon a mennyiség esetén. Nullától négyig állíthatjuk, alapértelmezés szerinti értéke kettő.

Példányszám látszódjon: a példányszám és a státusz (eredeti vagy másolat) megjelenítése. Törvényileg már nem kötelező, papírtakarékossági okokból javasoljuk az opció kikapcsolását.

Eladó/Vevő aláírása látszódjon: kikapcsolhatjuk a szükségtelen aláírások helyét.

Árfolyam látszódjon: az opciót Export és Forint számla típusok esetében kikapcsolhatjuk, Devizás számláknál kötelező megjeleníteni.

Fizetve felirat látszódjon: megspórolhatjuk a Fizetve pecsét használatát, ha bekapcsoljuk ezt az opciót. Készpénzes bizonylatok esetében javasoljuk a használatát.

Állandó megjegyzés: a bizonylat alján megjelenő állandó szöveg (például: Látogasson el hozzánk legközelebb is!)

EU-n belüli/kívüli számlamegjegyzés: export számlák esetében megjelenő szöveg, ami szabadon módosítható. Ha az alapértelmezés szerinti szöveget szeretnénk megjeleníteni, akkor a mező alatt található gomb megnyomásával a program kitölti ezt a mezőt. Belföldi típusú sablonoknál a mező üresen van.

Aktív: ha egy sablont nem szeretnénk látni a nyomtatási ablak listájában, akkor inaktiválhatjuk.

Színválasztó: A (modern) utótaggal ellátott sablonok esetében használható, egy lenyitható listából választhatjuk ki a sablonon lévő színes elemek háttérszínét. Egyedi szín beállításához a színpaletta alatt található fehér színek egyikén kattintsunk jobb gombbal. A megnyíló ablakban először bal egérgombbal válasszunk a fenti színek közül, majd ezután módosítsuk az értékeket a jobb oldali színpalettán vagy az értékeken. Végül nyomjuk meg az OK gombot.
A színválasztó használatában az alábbi videó is segíthet:

 

Egyedi margók: a sablon felső és alsó margóbeállításait felülbírálhatjuk, ha céges fejléces vagy lábléces papírra szeretnénk nyomtatni a számlát.

Embléma: saját céglogót szúrhatunk be, ha duplán kattintunk a kép helyére (vagy a meglévő képbe), és betallózzuk a logót. Az alábbi képformátumok támogatottak: BMP, GIF, JPG/JPEG, ICO, PNG, TIF.

Embléma X/Y koordináta: a sablon logó pozíciójának bal felső sarkától számított eltolási értékét állíthatjuk be

Embléma szélesség/magasság: megadhatjuk a beszúrt kép szélességét és magasságát pixelben. A torzításmentes eredményhez célszerű az eredeti kép méreteit (vagy annak arányosított értékeit) beírni.

A módosításokat a Kezdőlap eszköztáron lévő Nyomtatási képre kattintva megtekinthetjük, és a Mentés és bezárás gombbal rögzíthetjük.

Egyéb sablonfunkciók

A Kezdőlap eszköztáron a hagyományos gombokon túl az alábbi lehetőségeket találhatjuk:

Új: új, egyedi sablon készíthető közvetlenül a programban, csak a kollégáink számára engedélyezett funkció!

Import: szolgáltatás keretében megrendelt, egyedileg elkészített sablont lehet importálni a programba. Az importálás lépéseit a kollégánk emailben küldi ki a szolgáltatás megrendelésének teljesítésekor.

Módosít: az aktuálisan kijelölt sablon paramétereit módosíthatjuk, megegyezik a sablonon való dupla kattintással (ld. a Sablon paramétereinek módosítása lépéseit!)

Előre definiált kimutatás másolása: egyedi sablonok esetében használatos, csak a kollégáink számára engedélyezett funkció!