Gyakori megjegyzés

<< Kattintson a Tartalomjegyzék megjelenítéséhez >>

Navigáció: Program funkciói (Navigációs pult) > Törzsadatok > Egyéb >

Gyakori megjegyzés

A Gyakori megjegyzésekbe vihetjük fel azokat a hosszabb szövegeket, melyeket sűrűn szeretnénk használni a bizonylatkiállítás során. Egyfajta szövegtárnak is tekinthető, melyben a rögzített szövegeket listás áttekintőben tekinthetjük meg.

Kattintson ide a nagyobb méret megjelenítéséhez!

 

Az alábbi, rövid videónkban megtekintheti a Gyakori megjegyzések használatát:

A Kezdőlap eszköztáron lévő Új gombbal vehetünk fel új szövegeket, vagy a Másolás gombbal egy meglévőből készíthetünk másodpéldányt. Mindkét esetben egy új oldal/fül nyílik meg, ahol a következő mezőket módosíthatjuk:

Megnevezés: kitöltése kötelező, egy rövid nevet írjunk be, ami alapján beazonosíthatjuk a szöveget.

Bizonylat tárgyaként használható megjegyzés: a szöveget a bizonylat tárgyánál kínálja fel a program, ha ezt bepipáljuk. Ez a sablon beltartalma felett jelenik meg, tehát rövidebb, tájékoztató jellegű szövegek esetében célszerű bepipálni.

Bizonylat végén szereplő megjegyzés: a bizonylat tartalmi része alatt, de még az aláírás felett jelenik meg a nyomtatásnál. Ide hosszabb, több soros szövegeket is írhatunk, ilyen esetben célszerű ezt az opciót választani.

Bizonylat soroknál használható megjegyzés: a bizonylat beltartalmában, az áru alatt jelenik meg. Célszerű maximum 2-3 soros megjegyzések esetében használni, ha az áruknál van szükség a szövegre (pl. szín:....., méret:......, azonosító......)

Megjegyzés: kötelező kitölteni, ez a szöveg jelenik meg a bizonylatokon.

A felvitt adatokat a Mentés gombok egyikével rögzíthetjük a programban.