Helyiértékek beállítása a sablonokhoz

<< Kattintson a Tartalomjegyzék megjelenítéséhez >>

Navigáció: Tippek, trükkök a hatékonyabb használathoz >

Helyiértékek beállítása a sablonokhoz

A helyiértékek fontosak a bizonylatok kinyomtatásánál, valamint az adatrögzítésnél, ezért érdemes ezt előre beállítani.

Fontos megjegyezni, hogy az alábbi beállítások hatással vannak az adatok tárolására, nem csak a bizonylat megjelenítésében módosítanak!

Mennyiség helyiértékének beállítása

Ezt a paramétert a Navigációs pulton lévő Beállítások csoport Sablon beállítások alatt található Bizonylat sablonnál érhetjük el. Kattintsunk duplán a módosítani kívánt sablonon, majd írjuk át a Mennyiségi egység tizedes helyiértékét. A módosítást követően a Kezdőlap eszköztáron lévő Mentés és bezárás gombot nyomjuk meg!

Kattintson ide a nagyobb kép megjelenítéséhez!

Egységárak helyiértékének beállítása

Az árak helyiértékét devizanemenként állíthatjuk be, mert előfordulhat, hogy a forintos számláknál nincs szükségünk rá, míg a külföldi pénznemeknél akár mind a négy helyiértéket látni szeretnénk.

Kattintson ide a nagyobb kép megjelenítéséhez!

A beállítást a Navigációs pulton lévő Törzsadatok csoport Egyéb kategóriájának Devizanem alatt végezhetjük el. Kattintsunk duplán a módosítani kívánt devizára (például HUF), és állítsuk be a Végösszeg tizedeshelyek számát, valamint az Egységár tizedeshelyek számát. Az értékek megadása után a Kezdőlap eszköztáron válasszuk a Mentés és bezárás gombot!