Időintervallum megadása listás áttekintőben

<< Kattintson a Tartalomjegyzék megjelenítéséhez >>

Navigáció: Tippek, trükkök >

Időintervallum megadása listás áttekintőben

A dátum típusú mezőkre többféleképpen is megadhatunk szűrőfeltételt a listás áttekintőben.

Fontos: a szűrőfeltételek nem menthetők, és a program bezárása után elvesznek!

Szűrőfeltétel hozzáadása

A két, leggyorsabban használható dátumszűrési módszerek az alábbiak:

Az oszlop tetején lévő szűrősáv üres részébe kattintva megjelenik a mező jobb szélén egy lenyitható nyíl, ami naptárt jelenít meg. Ebben a naptárban csak egy konkrét napot választhatunk bal egérgombbal való kattintással. Miután a dátum bekerült a szűrőmezőbe, egy Enter billentyű lenyomásával aktiválhatjuk a feltételt. A listás áttekintő alján megjelenik a szűrőfeltétel.

az oszlop fejlécére/feliratára húzva az egérmutatót a fejléc jobb felső sarkában megjelenik egy pici szűrő jel. Arra kattintsunk, ami egy két paneles kis ablakot jelenít meg. Az Értékek ablakban évre, hónapra és napra szűrhetünk hierarchikus listában, kipipálva a megfelelő időpontokat. A Dátumszűrők lapon egy lenyitható listából választhatunk a paraméterek és intervallumok közül, majd az egyes esetekben alatta megjelenő ablakban, listából szűrhetünk tovább. A szűrőablak alján lévő Szűrő törlése gombbal törölhetjük a feltételeket. A szűrési feltétel minden kattintás után máris életbe lép, ilyenkor a listás áttekintő alján megjelenik az aktuális szűrőfeltétel.

Szűrőfeltétel módosítása

A program automatikusan módosítja a szűrőfeltételeket, ha ugyanannak a mezőnek a feltételeit változtatjuk, amire korábban szűrtünk. Ha mégis kézzel szeretnénk módosítani, akkor a listás áttekintő alján lévő sáv jobb oldalán nyomjuk meg a Szűrő szerkesztése gombot, és a megjelenő ablakban módosíthatjuk a feltételeket. A Szűrő szerkesztő ablakának a felső részében minden mező kattintható (tehát a feltétel, a reláció és a paraméter is), vagy az ablak alsó felében lévő képlet kézzel átírható. A hibás feltételmegadást piros üzenettel, angolul jelzi a program! A módosítást az Ok gombbal véglegesíthetjük.

A szűrési variációk előzményeit a feltétel jobb oldalán lévő kis nyíllal nyithatjuk ki, és választhatunk egy korábbi verziót.

Szűrő inaktiválása és törlése

A szűrőfeltételt az előtte lévő pipával inaktiválhatjuk, vagy a pipa előtti Törlés gombbal (kis X) törölhetjük.