Számlalista nyomtatása, exportálása

<< Kattintson a Tartalomjegyzék megjelenítéséhez >>

Navigáció: Gyakorlati útmutatók, munkafolyamatok >

Számlalista nyomtatása, exportálása

A könyvelők a legtöbb esetben a számlák listáját kéri, amit változatos formátumokban kell elküldeni a számukra. A program segítségével ez már nem akadály, a jelenlegi keretrendszer rugalmas lehetőségeket biztosít a lekérésekre és exportálásra.

Az alábbiakat más bizonylattípusoknál is ugyanígy használhatjuk, ha más összesítőre lenne szükségünk!

Számlalista szűrése

A Bizonylatok kategória Számlákra kattintva megjelenik egy listás áttekintő, ami tetszés szerint rendezhető, szűrhető, alakítható. Az oszlopok tetején lévő fejlécekre/feliratokra húzva az egeret, a jobb felső sarokban egy kis szűrő ikon jelenik meg. Erre kattintva egy naptárat kapunk, ahol egérhúzással először jelöljük ki az időintervallumot, majd ezután kattintsunk a naptáron kívülre. A szűrés eredményét azonnal láthatjuk.

Amennyiben több hónapot szeretnénk szűrni, akkor a naptár fejlécében a hónap feliratára kattintsunk, és ekkor húzással több hónapot jelölhetünk ki.

Ha nagyobb vagy egyedi időintervallumot szeretnénk, akkor inkább a listás áttekintő szűrősorában lévő matematikai jelet használjuk! Arra kattintva adhatjuk meg a logikai paramétereket, illetve utána írhatjuk be a feltételt, illetve a mező jobb szélén lévő kis nyíllal választhatunk a naptárból.

A lista alján megjelent szűrőfeltételt a vele egy sorban lévő, jobb oldalon látható Szűrő szerkesztése gombbal módosíthatjuk. Ekkor megjelenik a szerkesztőablak, ahol átírhatjuk a feltételeket.

A feltétel az előtte lévő Törlés (kis x jel) gombra kattintva távolítható el, vagy a pipa kikapcsolásával inaktiválható.

Számlalista nyomtatása

A szűrés után, ha nyomtatott formában szeretnénk látni a listát, akkor a Fájl menüben a Nyomtatási képet válasszuk. Fontos, hogy ellenőrizzük a megjelenő adatokat, szükség szerint az ablak tetején lévő gombokkal állítsunk az előnézeti kép megjelenésén, és ezután a Nyomtatási kép eszköztárán nyomjuk meg a Nyomtatás gombot!

Számlalista exportálása

Miután a megfelelő szűrést beállítottuk, a kész listát egyszerűen exportálhatjuk fájlba: a Fájl menüben válasszuk az Exportálás lehetőséget, majd azt a formátumot, amibe a könyvelő várja a listát. Adjuk meg a mentés helyét, valamint a fájlnevet, majd mentsük el a fájlt.