Átállás/Migrálás 6.x verzióról

<< Kattintson a Tartalomjegyzék megjelenítéséhez >>

Navigáció: Telepítés és frissítés >

Átállás/Migrálás 6.x verzióról

A rEVOL Express 6.x programról történő átállás a hetes verzió telepítése és indítása után végezhető el.

Fontos: az adatbázis migrálása után már ne állítson ki bizonylatot a régi verzióban, mert sorszámütközéshez vezethet! Ha mindenképp a 6.x verzióban rögzítene számlát, akkor előtte váltson sorszámot (Beállítások fül, Program beállítások oldal Sorszámok lapján).

Az alábbi, rövid videónkban megtekintheti a migrálás folyamatát:

Az adatbázis migrálását, tehát a hetes verzióra való átállást az alábbi lépésekkel végezheti el:

1.A belépő ablakban pipáljuk be a Rendszerfelügyelő opciót, a Felhasználónév mezőbe írjuk be az admin nevet (jelszó nincs), és kattintsunk a Bejelentkezés gombra!

2.Miután megjelent a Rendszerfelügyelő, regisztráljuk a programot!

3.Regisztrálást követően, a Navigációs pulton a Cégek kezelése kiválasztása után, nyomjuk meg a bal felső sarokban lévő Új gombot!

4.Töltsük ki a cégadatokat!
Kattintson ide a nagyobb méret megjelenítéséhez!
A Cégnévnek azonosnak kell lennie azzal, amit a 6.x verzióban használtunk, különben nem lehetséges a korábbi adatokat átemelni! Ne felejtsük el a Pénzügyi adatok fülön beírni a cég Adószámát! Ha ez utóbbi nem egyezik a cégünknél nyilvántartott adószámmal, a program nem engedi a cégnyitást! Ilyen esetben vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal!

5.Miután a céget rögzítettük, egy kattintással jelöljük ki a listás áttekintőben, majd nyomjuk meg az eszköztáron a rEVOL Express 6 adatbázis konvertálás gombot!

6.A figyelmeztetés elfogadása után megjelenő ablakban adjuk meg az Archiválás mappáját a sor végén lévő három pontos gombbal. Ide készül majd el a korábbi adatbázis egy másolata.
exp-telepites-migralas-atemelo

7.A Konvertálandó program mappa alapértelmezés szerint a 6.x verzió telepítési helye (C:\Revol Express, tehát nem az adatbázis helye!). Ezt a program automatikusan kitölti, de szükség esetén ezt is betallózhatjuk a három pontos gombbal.

8.Nyomjuk meg a rEVOL Express 6 cég beolvasása gombot! Ha a konvertáló az előbb megadott útvonalon megtalálja azt a nevű céget, ahová importálni szeretnénk, akkor az megjelenik a rEVOL Express 6 konvertálandó cég listában. Ha a cégnév eltér, a program egy felbukkanó ablakban jelzi a problémát.

9.A Csak törzsadatok importálása opciót akkor pipáljuk ki, ha nem a teljes adatbázist, hanem csupán a partnereket és árukat kívánjuk áthozni az új programba.

10.Felhívjuk a figyelmet, hogy a nagyméretű adatbázisok átemelése hosszú időt (akár fél-egy órát) is igénybe vehet! Csak törzsadatok átvételénél természetesen ez az idő rövidülhet, de célszerű akkor végezni a folyamatot, amikor senki sem használja a korábbi számlázót, valamint hosszabb időre nélkülözni tudják!

11.Az OK gombra kattintva kezdhetjük a folyamatot. A művelet végén zárjuk be a programot!

12.Indítsuk el a számázót, belépéskor már ne pipáljuk be a Rendszerfelügyelő opciót! Válasszuk ki azt a céget, amelyikbe szeretnénk belépni.

13.Belépés után mindenképp állítsuk be a használni kívánt tizedesjegyeket a Helyiértékek beállítása sablonokhoz tippünk alapján!