Felhasználók

<< Kattintson a Tartalomjegyzék megjelenítéséhez >>

Navigáció: Program menüpontjai (Navigációs pult) > Beállítások > Felhasználók kezelése >

Felhasználók

Ha többen használják a számlázót, akkor mindenképp érdemes hozzáadni egyedi felhasználókat.

Kattintson ide a nagyobb méret megjelenítéséhez!

A már rögzített személyeket listás áttekintőben rendezhetjük. Új felhasználót a Kezdőlap eszköztáron lévő Új gombbal adhatunk hozzá, vagy egy meglévőt azon dupla kattintással módosíthatunk. Mindkét esetben egy új oldalon/fülön nyílik meg a szerkesztőablak.

Felhasználók szerkesztése

A Felhasználónév mező kitöltése kötelező, ezt kell majd beírni a program indításakor a belépő ablakba, ezért ez legyen rövid és egyszerű (pl. Edit, Iroda, Marika stb.). Figyelem: a felhasználónév egyedi bizonylatra is kitehető külön díjazás ellenében!

Kattintson ide a nagyobb méret megjelenítéséhez!

Ha egy felhasználó belépését tiltani szeretnénk, vagy az illető már nem dolgozik a cégnél, akkor a profilját nem törölhetjük, amennyiben volt hozzá bizonylat. Ilyenkor az Aktív pipát töröljük a szerkesztőben.

Jelszót nem adhatunk meg a felhasználónak, de ha kipipáljuk a Jelszó módosítása első bejelentkezéskor opciót, akkor ezt kötelezően meg kell adnia a felhasználónak. A jelszó kódolva van, nem visszafejthető, az eltávolítása külön szolgáltatási díj ellenében történhet meg!

Készlet modul meglétekor a felhasználónak megadhatjuk, melyik Alapértelmezett raktárból dolgozzon bizonylat indításakor.

A Szerepkörök aloldalon/fülön egy listás áttekintőben láthatjuk, hogy a felhasználó milyen szerepkörökbe tartozik, egyszerre akár többe is! Ilyenkor a szigorúbb szabály lép életbe. A felhasználókat kötelező szerepkörbe rendezni, hogy a Szerepkör beállításokban lévő jogosultságokat megkapja.
A felhasználót a listás áttekintő eszköztárán lévő Hivatkozás (kapocs) gombbal tudjuk meglévő szerepkörhöz rendelni. Egy felhasználót könnyen kivehetünk a korábbi szerepkörből, ha a listás áttekintő Hivatkozás törlése (tört kapocs) gombját választjuk.

Kattintson ide a nagyobb méret megjelenítéséhez!

A Felhasználók többi adatának megadása nem kötelező, csupán adminisztrációs célt szolgálhat.