Fizetési mód

<< Kattintson a Tartalomjegyzék megjelenítéséhez >>

Navigáció: Program funkciói (Navigációs pult) > Törzsadatok > Egyéb >

Fizetési mód

A programba a legáltalánosabban használt fizetési módokat előre rögzítettük, de tetszés szerint bármikor hozzáadhatunk újabbakat. Ezeket egy listás áttekintőbe rendezve láthatjuk, és új fizetési módot a Kezdőlap eszköztáron lévő Új, illetve Másolás gombbal hozhatunk létre.

Kattintson ide a nagyobb méret megjelenítéséhez!

Fizetési mód szerkesztőablak

Ha új fizetési módot veszünk fel vagy egy meglévőt módosítanánk, akkor egy önálló oldalon/fülön nyílik meg a szerkesztési felület. az alábbi mezőket tölthetjük ki, a csillagozott mezők adatainak kitöltése kötelező!

Kattintson ide a nagyobb méret megjelenítéséhez!

Megnevezés: egyedi nevet adhatunk a fizetési módnak, pl. Átutalás (20 nap) vagy PayPal, esetleg Bankkártya.

Nyomtatási név: ennek a mezőnek a kitöltésére figyeljünk oda, mert ez jelenik meg a bizonylaton! Ha új fizetési módot veszünk fel, a Megnevezés mező tartalma automatikusan átmásolódik ide.

Aktív: ha a fizetési módot nem használjuk többé, töröljük a pipát!

Fizetési napok: megadhatjuk, hogy hány napot számoljon fel a program a kiállítási dátumhoz képest az esedékességi dátumra.

Fizetési mód típus: válasszuk ki, hogy a rögzíteni kívánt fizetési mód melyik lehetőségbe tartozik.

Automatikus kiegyenlítés: általában a nulla napos vagy készpénz típusú fizetési módoknál jelöljük be, különben a program nem kiegyenlített számlaként tartja nyilván a pénzügyi bizonylatokat.

5 és 10-re kerekítés: csak készpénz típusú fizetési módnál kapcsoljuk be, a többi esetben ne pipáljuk ki ezt az opciót!

Visszajáró kalkulátor: bizonylat kiállításakor ennél a fizetési mód használatánál egy új ablak jelenik meg a rögzítést követően, ahol beírva a beérkező összeget kiszámolja a program a visszajárót a bizonylat végösszege alapján.

A fizetési módot a Mentés gombok egyikével rögzíthetjük a programban.