Változások a 6.x verzióhoz képest

<< Kattintson a Tartalomjegyzék megjelenítéséhez >>

Navigáció: A REVOL Express programról >

Változások a 6.x verzióhoz képest

Kezelőfelület
A programfunkciók baloldalon, a Navigációs pulton érhetők el, felül találhatók az eszköztárak és menük, melyek az aktuális munkához szükséges parancsokat, gombokat tartalmazzák.

A Nézet menüben többféle, modern téma és színkombináció található, melyekkel látványosabbá, jobban áttekinthetőbbé tehetjük a programot.

A listás áttekintők használata sokkal rugalmasabb lett, az oszlopválasztó egyszerűsödött. Az új felületnek hála egyedi elrendezések, kimutatások készíthetők. Erről bővebben a Kezelőfelület és a Listás áttekintők kezelése fejezetekben olvashatunk.

 

Átalakult Rendszerfelügyelő
Már nem külön programként érhető el, hanem a belépő ablakban egy pipával választható ki, hogy a számlázóba vagy a Rendszerfelügyelő felületre szeretnénk-e belépni.

 

Belépés ablak

biztonsági okokból nem listából választhatók ki a felhasználók, hanem be kell írni a nevet.

az alapértelmezett felhasználónév Revolution helyett admin lett

A belépési információkról bővebben a Program indítása fejezetben írtunk.

 

Exportálási lehetőségek
A listás áttekintők (például számlák, partnerek, áruk) és egyes ablakok adatai közvetlenül a legismertebb formátumokba exportálhatók, mint PDF, XLSX, CSV.

 

Közvetlen betekintés a számlába
Az új listás áttekintőknek köszönhetően úgynevezett Kapcsolt nézetet is használhatunk egyes áttekintők alatt. Például a számlák áttekintőjénél bekapcsolhatjuk a Bizonylat sor kapcsolt nézetet, így a számla megnyitása nélkül láthatjuk a bizonylat tételeit. Erről bővebben ebben a tippünkben lehet olvasni.

 

Mennyiségbeli részhelyesbítés
Már nem csak értékben, hanem mennyiségben is végezhető részhelyesbítés (például 6 db helyett csak 3 db marad a vevőnél). Figyelem: nulla mennyiség ezután sem szerepelhet a helyesbítő számlán!

 

Nyomtatási lépések
A korábbi verzióhoz képest a nyomtatási lépések felcserélődtek. Nyomtatási képet  a Kezdőlap eszköztáron lévő Bizonylat nyomtatása gombbal kérhetünk, majd a megjelenő ablakban ne legyen kipipálva a Közvetlenül nyomtatóra opció, végül az OK gombra kattintva jelenik meg a szükséges előnézet.

Ennek az előnye, hogy a megjelenített képet ugyaninnen nem csak nyomtathatjuk, hanem exportálhatjuk is. Erről bővebben az Egy bizonylat nyomtatása, exportálása útmutatónkban lehet olvasni.

 

Kimutatások helyett Információs központ

A korábbi kimutatások átköltöztek az Információs központba, amely a Navigációs pult bal alsó részén található meg. Ugyanide került a NAV Online Számla adatszolgáltatás is.

 

Egyedi sablonok, kimutatások
A modern keretrendszer miatt a korábban elkészített sablonok, kimutatások nem használhatók! Ezeket - igény szerint - a kollégáinknak újra el kell készíteni, ez minden esetben díjköteles! Az új, listás áttekintőknek köszönhetően akár Ön is készíthet kimutatást az adataiból ezen tippünk alapján.

 

Regisztrációs folyamat
A program éles használatához kötelező a regisztráció. A regisztráláshoz internet elérés szükséges, a Licenc a rendszerünkből történik lekérésre. Ezért ha az adószáma változna, először nálunk jelentse be írásban/emailen, különben a program DEMO üzemmódban működik tovább!

 

Kerekítési és tizedesjegy változások

A hetes verziótól kezdve ön határozhatja meg, hogy hány tizedesjegyig legyenek letárolva és megjelenítve az adatok, ezért ezt érdemes elsőként beállítani! Az ehhez szükséges folyamatot és leírást ide kattintva érheti el.

 

Szerkeszthető ország és irányítószám jegyzék

Ha egy ország vagy irányítószám kódja változna, vagy új ország/irányítószám jönne létre, esetleg szűnne meg, azt bármikor lehet szerkeszteni a Törzsadatok között, az Egyéb csoportban.

 

Verziószámozás

Megváltozott a program verziószámozása, nem folytatjuk a korábbi főverzió számot. Ezentúl a kiadás évét jelöli az első szám, az alverziószámok pedig a kiadás hónapját jelölik.

 

Kézi számla

Ezt a funkciót kevesen használták, ezért a program újabb kiadásába már nem készítettük el.

 

Készlet

A korábbi Bevételezést és Költség számla funkciókat átdolgoztuk. Két új funkciót vezettünk be az új verzióban: Szállítói szállítólevelek és Szállítói számlák. Mindkét bizonylat mozgatja a készletet, ellenben ha egy Szállítói szállítólevelet Szállítói számlába emelünk át, ott már értelemszerűen nem történik készletmozgás. A Szállítói számlákra már szolgáltatás is felvezethető, tehát ez egyben kiváltja a két korábbi bizonylatot.

A Gyártás és bontás, illetve a Receptúra, valamint a Készlet-újraszámítás és -nullázás funkciók még nem érhetők el az új verzióban.